niedziela, 16 września 2012

Zuzia

Witajcie ! Dość dawno nie było tu króliczka, więc proszę :) Królica Zuzia, która pojechała do małej dziewczynki. Imię wyhaftowane krzyżykami na czystej kanwie, na moje początkujące możliwości to mistrzostwo świata :)
 


 
Chciałabym także zaprosić Was do udziału w moim wyzwaniu w Szufladzie, zostało ono juz opublikowane i można zapoznać się z nim TUTAJ.
 
W Leniuszkowie jesienne klimaty zagościły już na dobre. Poudzielałam się we własnej kuchni robiąc przetwory na zimę. W planach dynia i ogóreczki kiszone.
 
 
Ogóreczki w occie

 
Cukiniowe leczo

 
A tu suszy się koper
 
A dziś niedzielnie, co wcale nie znaczy, że leniwie. W pracowni praca wre, a że pogoda taka sobie to przydałoby się coś krzepiącego do kawusi :).  Przeglądając Wasze blogi trafiłam na fantastyczny przepis, który zawiera wszystko co lubię i na dodatek jest błyskawiczny. I właśnie wyjęłam z piekarnika "Palmierki cynamonowo-migdałowe" według Ushii. Są przepyszne i można dodać orzechy zamiast migdałów lub dowolnie pokombinować. Ja zastosowałam się do przepisu, dodałam tylko cukier waniliowy zamiast zwykłego, więc w domu mam teraz nieziemsko wspaniały zapach :) Częstujcie się ciasteczkiem !
 


 

23 komentarze:

  1. Zuzia jest cudowna! ;o)
    A mogę dwa ciasteczka? ;o) Właśnie kawusię popijam ;o)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zuzia super...a te jej buciki!!
    Ciacha cynamonowo-migdałowo-waniliowe...gdzie mieszkasz? to wpadam na ;) hihi
    przetwórstwo u mnie też jeszcze ;) ale w zimie fajnie będzie wyciągac smaki lata :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Przesliczna kroliczkowa dama...zapraw nigdy za wiele...dziekuje,dziekuje ciasteczka tak smacznie wygladaja,ze na pewno nie przepuszcze ich skonsumowania..

    OdpowiedzUsuń
  4. Zuzia jest słodka i śliczna:) Ciasteczka proste, a jak apetycznie wyglądają:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Zuzia, króliczyca nieduża;) Cudna! A leczo z cukinii też praktykuję, pychota! Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. króliczek śliczniuteńki, ale masz teraz pyszności w domku ... pozdrawiam ciepluteńko

    OdpowiedzUsuń
  7. Aleś mi ochoty narobiła na te ciasteczka :P Królisia śliczna, a co będziesz robić z dyni - bo ja tylko ja mroże (to dla szkrabka mojego)reszta leżakuje w piwnicy na półce - robię z niej zupę krem z curry, dodaje do placków ziemniaczanych lub faszeruje - do słoików nigdy nie dawałam.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja właśnie robię w zalewie octowej z goździkami i zielem angielskim. Na zimę fajna do mięs i urozmaica sałatki.

      Usuń
  8. Urocza Zuzia!
    a krzyżyki bardzo ładnie Ci wyszły, równiutkie, prościutkie, wszystkie w jedną stronę:-) jak dla mnie 6+ :-)
    pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Piękna królica! Apetyczne zawijaski - ślinka cieknie- mniammm... Pozdrawiam słonecznie;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Aaale pychotki :) A Zuzia słodziutka :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  11. jejku ... Zuzia czarująca :))))
    uwielbiam te Twoje tildowe twory ... po prostu je kocham :)
    a przetwory ... aż miło popatrzeć! Ja jestem na etapie zaprawiania gruszeczek:)
    ciacha ... mniammmm ... apetycznie wyglądają i jestem przekonana, że wyśmienicie smakują :)
    pozdrawiam cieplutko :) ... sąsiadeczka bea :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Zuzia super:) słoiczki super:) a ciasteczko poproszę:)

    OdpowiedzUsuń

  13. Przytulanka fantastyczna;-)
    zapraszam na wymiankę koralikowa u mnie
    www.mojakoralikowapasja.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  14. mmmm ale smakowicie wygladają te ciasteczka. Piekna ta Zuzia:)A wyroby słoikowe do pozazdroszczenia.

    OdpowiedzUsuń
  15. uwielbiam tą dbałośc o szczegóły w Twoich zanawkach

    OdpowiedzUsuń
  16. Króliś świetny ale te pyszności ummmm

    OdpowiedzUsuń
  17. Śliczne cuda tworzysz! Już kiedyś trafiłam do Ciebie i uwielbiam Twoje owieczki i królisie:o) Teraz na pewno zadomowię się u Ciebie:)
    Bardzo się cieszę na naszą wymiankę
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie wpisy, zapraszam do odwiedzania !