Witajcie ! Dość dawno nie było tu króliczka, więc proszę :) Królica Zuzia, która pojechała do małej dziewczynki. Imię wyhaftowane krzyżykami na czystej kanwie, na moje początkujące możliwości to mistrzostwo świata :)
Chciałabym także zaprosić Was do udziału w moim wyzwaniu w Szufladzie, zostało ono juz opublikowane i można zapoznać się z nim TUTAJ.
W Leniuszkowie jesienne klimaty zagościły już na dobre. Poudzielałam się we własnej kuchni robiąc przetwory na zimę. W planach dynia i ogóreczki kiszone.
Ogóreczki w occie
Cukiniowe leczo
A tu suszy się koper
A dziś niedzielnie, co wcale nie znaczy, że leniwie. W pracowni praca wre, a że pogoda taka sobie to przydałoby się coś krzepiącego do kawusi :). Przeglądając Wasze blogi trafiłam na fantastyczny przepis, który zawiera wszystko co lubię i na dodatek jest błyskawiczny. I właśnie wyjęłam z piekarnika "Palmierki cynamonowo-migdałowe" według Ushii. Są przepyszne i można dodać orzechy zamiast migdałów lub dowolnie pokombinować. Ja zastosowałam się do przepisu, dodałam tylko cukier waniliowy zamiast zwykłego, więc w domu mam teraz nieziemsko wspaniały zapach :) Częstujcie się ciasteczkiem !
Zuzia jest cudowna! ;o)
OdpowiedzUsuńA mogę dwa ciasteczka? ;o) Właśnie kawusię popijam ;o)
Pozdrawiam!
Możesz :) Do kawusi najlepiej smakują.
UsuńZuzia super...a te jej buciki!!
OdpowiedzUsuńCiacha cynamonowo-migdałowo-waniliowe...gdzie mieszkasz? to wpadam na ;) hihi
przetwórstwo u mnie też jeszcze ;) ale w zimie fajnie będzie wyciągac smaki lata :)
Pozdrawiam
Przesliczna kroliczkowa dama...zapraw nigdy za wiele...dziekuje,dziekuje ciasteczka tak smacznie wygladaja,ze na pewno nie przepuszcze ich skonsumowania..
OdpowiedzUsuńZuzia jest słodka i śliczna:) Ciasteczka proste, a jak apetycznie wyglądają:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZuzia, króliczyca nieduża;) Cudna! A leczo z cukinii też praktykuję, pychota! Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńkróliczek śliczniuteńki, ale masz teraz pyszności w domku ... pozdrawiam ciepluteńko
OdpowiedzUsuńPrześliczna ta Zuzia:))Pozdrawiam:))
OdpowiedzUsuńAleś mi ochoty narobiła na te ciasteczka :P Królisia śliczna, a co będziesz robić z dyni - bo ja tylko ja mroże (to dla szkrabka mojego)reszta leżakuje w piwnicy na półce - robię z niej zupę krem z curry, dodaje do placków ziemniaczanych lub faszeruje - do słoików nigdy nie dawałam.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
A ja właśnie robię w zalewie octowej z goździkami i zielem angielskim. Na zimę fajna do mięs i urozmaica sałatki.
Usuń*♥*
OdpowiedzUsuńUrocza Zuzia!
OdpowiedzUsuńa krzyżyki bardzo ładnie Ci wyszły, równiutkie, prościutkie, wszystkie w jedną stronę:-) jak dla mnie 6+ :-)
pozdrawiam cieplutko:)
Jej, dziękuję :)
UsuńPiękna królica! Apetyczne zawijaski - ślinka cieknie- mniammm... Pozdrawiam słonecznie;)
OdpowiedzUsuńAaale pychotki :) A Zuzia słodziutka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
jejku ... Zuzia czarująca :))))
OdpowiedzUsuńuwielbiam te Twoje tildowe twory ... po prostu je kocham :)
a przetwory ... aż miło popatrzeć! Ja jestem na etapie zaprawiania gruszeczek:)
ciacha ... mniammmm ... apetycznie wyglądają i jestem przekonana, że wyśmienicie smakują :)
pozdrawiam cieplutko :) ... sąsiadeczka bea :)
Zuzia super:) słoiczki super:) a ciasteczko poproszę:)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńPrzytulanka fantastyczna;-)
zapraszam na wymiankę koralikowa u mnie
www.mojakoralikowapasja.blogspot.com
mmmm ale smakowicie wygladają te ciasteczka. Piekna ta Zuzia:)A wyroby słoikowe do pozazdroszczenia.
OdpowiedzUsuńuwielbiam tą dbałośc o szczegóły w Twoich zanawkach
OdpowiedzUsuńKróliś świetny ale te pyszności ummmm
OdpowiedzUsuńŚliczne cuda tworzysz! Już kiedyś trafiłam do Ciebie i uwielbiam Twoje owieczki i królisie:o) Teraz na pewno zadomowię się u Ciebie:)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę na naszą wymiankę
Pozdrawiam
Prześliczna Zuzia:)
OdpowiedzUsuń